demos zbornik cas pocasi brise tomsic njegov cas prelomna leta balantic.jpg blagoslov.jpg

Protestiramo zoper politični kadrovski cunami na RTV

Objavljeno: .

 

Izražamo polno razumevanje do čedalje glasnejših pobud glede neplačevanja obveznega RTV-prispevka. Zakaj bi vam plačevali prispevek za to, kar ste nam ukradli?Podpisani predstavniki slovenske civilne družbe v imenu članov, plačnikov RTV-prispevka, protestiramo zoper politični kadrovski cunami, s katerim vladajoča politika po svojih nameščencih v organih RTV Slovenija izničuje še zadnje sledi pluralnosti javnega zavoda, ki bi moral biti v službi vseh Slovencev.

Spremembe na vrhu izvršne oblasti so rešitev iz vrtinca krize

Objavljeno: .

Boštjan M Turk Predstavitev knjige Vojna za mir, ki je bila 19. 9. 2023 v dvorani nekdanjega mekinjskega samostana, se je pričela z uvodnim pozdravom Jožeta Berleca, predsednika Društva Demos na Kamniškem in Območnega Združenja za vrednote slovenske pomladi VSO Kamnik – Komenda. Uvodni govornik je predstavil je avtorja knjige dr. Boštjana M. Turka - izrednega profesorja na Oddelku za romanske jezike in književnost Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Poslovil se je Milan Windschnurer (1929-1923)

Objavljeno: .

Milan Windschnurer (1929-1923)Milan Windschnurer je bil rojen 14. septembra 1929 na Grabnu v Kamniku, delavski družini, materi Ani in očetu Stanku. V njegovi mladosti – do konca 2. svetovne vojne so imeli v najemu gostilno. Mati je bila gostilničarka, oče pa pleskar. Po vojni je mama zbolela in Milan se je kaj kmalu začel preživljati sam.

V Kamniku slovesno obeležili dan samostojnosti in enotnosti

Objavljeno: .

Dan samostojnosti in enotnosti 2022V dvorani Doma kulture Kamnik se je v ponedeljek, 26. decembra 2022, odvila slovesnost ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti. V imenu soorganizatorja  slovesnosti Društva Demos na Kamniškem se je zbranim pridružil predsednik Društva Jože Berlec skupaj s poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom, občinskimi svetnicami in svetniki, častnima občanoma dr. Marjeto Humar in Antonom Tonetom Smolnikarjem ter predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik in zastavonoši. Tokratni slavnostni govornik je bil predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle.