demos zbornik cas pocasi brise tomsic njegov cas prelomna leta balantic.jpg blagoslov.jpg

Poslovil se je Milan Windschnurer (1929-1923)

Objavljeno: .

Milan Windschnurer (1929-1923)Milan Windschnurer je bil rojen 14. septembra 1929 na Grabnu v Kamniku, delavski družini, materi Ani in očetu Stanku. V njegovi mladosti – do konca 2. svetovne vojne so imeli v najemu gostilno. Mati je bila gostilničarka, oče pa pleskar. Po vojni je mama zbolela in Milan se je kaj kmalu začel preživljati sam.

V Kamniku slovesno obeležili dan samostojnosti in enotnosti

Objavljeno: .

Dan samostojnosti in enotnosti 2022V dvorani Doma kulture Kamnik se je v ponedeljek, 26. decembra 2022, odvila slovesnost ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti. V imenu soorganizatorja  slovesnosti Društva Demos na Kamniškem se je zbranim pridružil predsednik Društva Jože Berlec skupaj s poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom, občinskimi svetnicami in svetniki, častnima občanoma dr. Marjeto Humar in Antonom Tonetom Smolnikarjem ter predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik in zastavonoši. Tokratni slavnostni govornik je bil predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle.

Tomaž Erzar: Prijatelja spoznaš v nesreči, res?

Objavljeno: .

dr. Tomaž Erzar, teolog, filozof in psiholog psihoanalitik ter pedagog, se sprašuje, ali prijatelja res spoznamo šele v nesreči. Ugotavlja, da temu ni tako, saj prijatelje lahko dobro spoznamo tudi v srečnih časih, medtem ko nesreča to prijateljstvo še poglobi, kar ponazori s »/…/ pomočjo nenavadno iskrenih in simpatičnih pričevanj iz knjige Čas počasi briše o slovenskih mobilizirancih iz občin Kamnik in Komenda v nemško vojsko, ki jo je lani izdalo Društvo Demos na Kamniškem /…/«