Cerkveni mešani pevski zbor France Gačnik pod vodstvom Dominika Krta obogatil osrednji praznik župnije Veržej in Marijanišča

Objavljeno: .

Cerkveni mešani pevski zbor France Gačnik iz Stranj pod vodstvom organista Dominika Krta  Praznovanje Marije Pomočnice je v salezijanski tradiciji temelj, ki ga je postavil sam Janez Bosko, ustanovitelj salezijancev, sotrudnikov in sester Hčera Marije Pomočnice. Tudi v Veržeju se že stoletje praznuje njen praznik, letošnjega praznovanja pa so se udeležil tudi pevke in pevci Cerkvenega mešanega pevskega zbora France Gačnik iz Stranj pod vodstvom organista Dominika Krta.

Osrednji praznik župnije Veržej in Marijanišča se je začel že v soboto, 20. maja 2017, ko je sveto mašo v Kovačičevi dvorani vodil salezijanec Gašper Otrin iz Maribora, nato pa je milostni kip po procesiji prenočil v župnijski cerkvi, kjer je potekalo nočno bedenje. V nedeljo je sledila molitvena ura in po njej procesija nazaj na ploščad pred Marijanišče, kjer je s sveto mašo potekal zaključek letošnje pobožnosti. Vodil jo je g. Alojzij Slavko Snoj.

Izmed njegovih številnih lepih življenjskih primerov Marijinega delovanja po priprošnjah, so bile izpostavljene naslednje besede: »Tako kot se mi vračamo k materi ali se je spominjamo, tako je Bog izbral svojemu sinu Marijo za mater. In Marija je po Jezusu postala mati Cerkve, mati duhovnikov in naša skupna mati.«

Slavje je s petjem obogatil Cerkveni mešani pevski zbor France Gačnik iz Stranj pod vodstvom organista Dominika Krta in s svojim petjem tako navdušil vse zbrane vernike, da so mu po končani maši veselo zaploskali in s tem izprosili še 3 pesmi. Sledilo je prijateljsko druženje ob dobrotah pridnih farnih gospodinj in dobri kapljici iz farnih kleti. 

 

Tekst: Peter Pučnik

Tagi/značke: Dominik Krt Cerkveni mešani pevski zbor France Gačnik Stranje Veržej Janez Bosko Marijanišče Veržej