Društvo sv. Jakoba

V Kamniku odprta razstava ob 100. letnici rojstva Valerije Heybal

Objavljeno: .

Otvoritev razstave Heybal1Razstavo je pripravilo Društvo sv. Jakoba v sodelovanju z Domom kulture Kamnik in Območno izpostavo Kamnik Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Del razstave sega v leto 1996, ko je bila dve leti po smrti umetnice v njen spomin pripravljena obsežna razstava, ki je bila predstavljena v takratni galeriji Veronika, in izdan spominski katalog. Drugi del razstave pa je nastal kot strnjeni povzetek življenja in dela Valerije Heybal, podrobneje opisan v monografiji avtorjev Marka Koširja in Petra Bedjaniča, ki je bila izdana ob 100-letnici njenega rojstva.

 

Zbrane je ob odprtju pozdravila predsednica Društva sv. Jakoba dr. Marjeta Humar, pevko in njen operni opus ter samo razstavo je predstavil eden od avtorjev omenjene monografije Marko Košir. Razstavo, posvečeno 100-letnici rojstva sopranistke in operne pevke svetovnega slovesa Valerije Heybal, ki je postavljena v preddverju Doma kulture Kamnik, je odprl kamniški župan Marjan Šarec. V glasbenem programu je ob spremljavi pianistke Irine Milivojević nastopila sopranistka Vlatka Oršanić, za preplet misli in besed je poskrbel Tone Ftičar.

 

Foto: arhiv Občine Kamnik

Tagi/značke: občina Kamnik Društvo sv. Jakoba Valerija Heybal Dom kulture Kamnik otvoritev razstave Območna izpostava Kamnik Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.