Društvo sv. Jakoba

Obiskali so nas zamejski kulturniki iz Koroške

Objavljeno: .

Janko KristofJanko Krištofje župnik dveh dvojezičnih župnij na avstrijskem Koroškem: v Bilčovsu in Št. Ilju. Poleg tega je dekan dekanije Borovlje, duhovni asistent Katoliške akcije, predsednik Krščanske kulturne zveze, krovne kulturne organizacije Slovencev na avstrijskem Koroškem.

Mnogi Slovenci pa ga poznamo po gledaliških igrah, s katerimi se v zadnjih osmih letih predstavlja po slovenskih župnijah. Večina njegovih monodram temelji na svetopisemskih besedilih, tako tudi zadnja, ki jo je naslovilNjegovo obličje. Izbral je evangeljske odlomke, ki govorijo o božjem usmiljenju. S predstavo želi pokazati, kako lepa je naša vera.

Janko Krištof je v letošnjem letu usmiljenja izbral najlepša in najbolj izpovedna besedila iz svetopisemskega evangelija, ki jih bo ob glasbeni spremljavi recitiral na raznih lokacijah. Režiral je Aleksander Tolmaier.

Njegovo oblicje

O recitalu je gospod Krištof povedal naslednje: “Naša krščanska vera se v teku stoletij po šibki človeški naravi ni kazala vedno v najlepši luči. Ta pogled na zgodovino, pa tudi na nepopolnost nas, ki v sedanjem času oblikujemo krščansko občestvo, mnogim zastira pogled na lepoto evangelija, ki nam je oznanjen in zaupan. Tudi zaradi tega nekateri zapuščajo Cerkev in iščejo hrano svoji duši drugje. Prav tako mnogi mladi le težko morejo izbrati med mikavnimi ponudbami tisto pot, ki bi jih dolgoročno zadovoljila. Zato sem izmed mnogih temeljnih besedil izbral nekaj najlepših in najbolj izpovednih, ki kažejo na izjemnost in veličino sporočila, ki nam je ponujeno.”

Več si lahko preberemo v prispevku, kjer je objavljen celoten pogovor z Jankom Krištofom.

Kristof

Tagi/značke: Sveti Jakob Janko Krištof Krščanska kulturna zveza Njegovo obličje evangelij