Društvo sv. Jakoba

Blaž Komac: Vloga očeta v družini

Objavljeno: .

Sv. Jožef (foto: radio.ognjisce.si)Društvo sv. Jakoba prireja pogovorni večer z naslovom Sveti Jožef – aktualni svetnik (hvalnica krščanskemu možu), ki bo v petek, 18. marca  2015, ob 19.15 v dvorani Frančiškanskega samostana v Kamniku.
O vlogi o možeh v njihovih različnih vlogah, torej tudi o očetovski bo razmišljal dr. Blaž Komac, višji znanstveni sodelavec na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU v Ljubljani. 
Vljudno vabljeni. Vstopnine ni.

Gost pogovornega večera dr. Blaž Komac nam je povedal, da bo v predavanju predstavil, "/.../ kakšno vlogo ima ali bi moral imeti katoliški mož v sodobnem svetu. Kje stojimo in kam gremo? Naš pogled bo odseval v zrcalu na prvi pogled obrobnega, a aktualnega svetnika: sv. Jožefa.
Poudarili bomo, da katoliška vera ni samo zadeva duhovnikov ... ter žena ali ženic, ki pogosto tvorijo večino vernikov delavniških maš, temveč tudi stvar - katoliških mož. Nakazali bomo odgovore na nekaj vprašanj, ki se nam postavljajo v zvezi s tem: Kakšna so znamenja časa? Kam pluje naša Petrova barka? Kje smo katoliški možje: pri krmilu ali s krme opazujemo razgled v preteklost? Smo poslušni Bogu ali ljudem, po kom se zgledujemo? Smo živi ud Cerkve? Kako in do koga se razodeva naša ljubezen? In nenazadnje, ali prav razumemo pregovor: "Moli in delaj!"?
Skratka, pogledali bomo, kako v različnih vlogah moškega kot (še) mladeniča, prijatelja, moža, očeta, starega očeta ... odseva podoba sv. Jožefa."

 

Tagi/značke: Blaž Komac sveti Jožef pogovorni večer