Društvo Demos gost na 9. zboru NSI Kamnik

Objavljeno: .

Društvo Demos na Kamniškem je bilo gost na 9. letnem zboru NSI Kamnik

nsi

26. februarja je v Šmarci potekal 9. letni zbor občinskega odbora NSI Kamnik, na katerega je bilo povabljeno tudi Društvo Demos na Kamniškem. Zbora se je udeležil Igor Podbrežnik, predsednik društva, podpredsednica društva Marjeta Humar in Tone Stele, član UO Društva, pa sta se zbora udeležila kot člana občinskega odbora NSI.

Igor Podbrežnik je v nagovoru poudaril pomen civilnega organiziranja vseh, ki jih združujejo vrednote slovenske osamosvojitve. Prisotne je spomnil, da krščanska demokracija na Kamniškem živi že 21 let, izrazil je zadovoljstvo, da so uspeli svoje vrste pomladiti in so tako postavili dobre temelje za prihodnost. Predsednik društva je opozoril na sedanje stanje v Sloveniji, kjer so nujne hitre spremembe, saj je družbenoekonomski položaj iz dneva v dan bolj podoben času pred dvajsetimi leti, ko je prišlo do širokega organiziranja vseh, ki  zastavili vse svoje znanje in energijo na oltar domovine, da se je Slovenija osamosvojila, demokratizacija pa je zaradi hitrega razhoda vodstva koalicije Demos zastala. Posledice te odločitve se danes kažejo prav na vseh področjih našega življenja, trend padanja demokratičnih standardov in z njimi tudi moralnih vrednot pa lahko zaustavi najširša fronta civilno in politično organiziranih ljudi, ki jih družijo vrednote slovenske osamosvojitve.

nsi1Podbrežnik je izrazil razočaranje, da v letu 2010 Kamnik nismo doživeli enotnega nastopa političnih sil z "desnega vrednostnega polja", pri čemer je opozoril na nekatere posameznike, ki so širše politične cilje zamenjali s svojimi ozkimi osebnimi interesi in koristmi. Povedal pa je, da si je Društvo zadalo cilj, da do sodelovanja pride v letu 2012, ki je ključno leto za Slovenijo. Takrat je prva priložnost, da se Slovenija ponovno vrne na pot, ki je bila začrtana v času priprav na osamosvojitev.

Pozdravni govor je zaključil s pohvalo, da je NSI Kamnik najboljša kamniška stranka, Društvo Demos na Kamniškem pa najboljše domoljubno društvo na Kamniškem.