Pezdir in Omerza predstavila Vzporedni mehanizem globoke države

Objavljeno: .

 

Pezdir1Društvo Demos na Kamniškem in Društvo sv. Jakoba sta 12. 1. 2022 ob 18. uri skupaj z revijo Demokracija organizirala predstavitve knjig VZPOREDNI MEHANIZEM GLOBOKE DRŽAVE  in KRIMINALNI TEMELJI TERITORIALNE OBRAMBE IN NLB.

Pezdir4

Prisotne je v imenu obeh društev organizatorjev pozdravila dr. Marjeta Humar, potem pa je predstavitev predstavite knjige Vzporedni mehanizem globoke države vodil Metod Berlec. Prisotnost poslušalcev je bila izjemna – zasedli so vse razpoložljive stole, ki smo jih v smislu priporočil NIJZ postavili na primerne razdalje – bilo jih je 70.

Pezdir2

Oba avtorja sta zelo zanimivo predstavila nastajanje knjig na podlagi arhivskega gradiva, zato sta knjigi verodostojen dokument, ki prikazuje nepravilnosti in celo grobe nezakonitosti v delovanju naše prejšnje države in tudi nekaterih organov v novi Sloveniji – razpolaganje starih političnih struktur (zveze komunistov in njihovih naslednikov) z mafijsko pridobljenim denarjem in potem z močnim vplivom na lastniško strukturo gospodarstva po privatizaciji. Knjigi sta vsekakor vredni branja – to dokazuje tudi dejstvo, da je knjiga VZPOREDNI MEHANIZEM GLOBOKE DRŽAVE  doživela že več ponatisov.

Vabljeni k ogledu predstavitve knjige Vzporedni mehanizem globoke države

;

Tekst in foto: Jože Berlec

 

Tagi/značke: Metod Berlec Igor Omerza RadoPezdir vzporedni mehanizem globoke države